Bıldırcın yumurtası süt ve bal ile karıştırıldığı zaman astım, öksürük ve alerjiye iyi geldiği belirtilmektedir. Zindelik ve güç vermesi solunum alerjik astım sorunları için doğal bir antibiyotik olması, salataların mezelerin süsü, çocuklar için eğlenceli bir vitamin deposu olması bilinen özelliklerindendir. Pişirme teknikleri tavuk yumurtasında uygulanan teknikler ile aynıdır.
Bıldırcın yumurtası:
*protein ve aminoasit içerir
*toksinleri atar ağır metalleri uzaklaştırır
*böbrek taşlarının kolayca düşürülmesini sağlar
*solunum yolu hastalıklarına iyi gelir
*prostat bezlerini uyarır
*cinsel isteği arttırır
*kalp hastalıklarına yakalanmayı en aza indirir
*vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir
*kilonuzu dengede tutar obeziteyi engeller
*ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir
*iyi bir D vitamini kaynağıdır
*çocukların sağlıklı büyümesini sağlar
*kemik erimesine karşı etkilidir
*kansere karşı büyük koruyucudur
*kansızlığa karşı çok etkilidir
*sindirimi rahatlatıcı özelliği vardır
*strese iyi gelir
*migrene karşıda çok faydalıdır
*tansiyonu düzenler
*cilt hastalıklarına iyi gelir
*zekayı geliştirir hafızayı korur
*ten rengini güzelleştirir
*saçların güçlenmesinde çok etkilidir
*alerjik hastalıklara iyi gelir
*diyabet için çok faydalıdır
*sinirsel rahatsızlıklara iyi gelir
Bıldırcın yumurtasının çocuklarda kullanım şekli: beslenme uzmanları ve çocuk doktorları çocukların bir yaşından önce bıldırcın yumurtası tüketmemesi gerektiğini söylüyor.
Bıldırcın yumurtasının zararları
Önemli Not: Kalp hastalığınız ve yüksek kolesterolünüz varsa doktorunuza danışmadan bıldırcın yumurtasını tüketmeyiniz.
![]() |
0 Yorumlar