Hünnapın sağlığa faydaları

Hastalığı ağır olan hastaların bedenini rahatlatır ve güçlendirir. Hastalığın gelişimini yavaşlatır. Hünnap meyvesi ateş düşürür,  ağrıları ve  stresi azaltır. Devamlı tüketildiğin de vücudu gençleştirdiği de söylenmektedir. Bakır, demir, kalsiyum, manganez, magnezyum, potasyum, fosfor, çinko ve sodyum içermektedir. Hıv1 enfeksiyonunun ilerleme evresini geciktirdiği bilinmektedir. Bu meyvenin yapraklarını  Araplar bağırsak paraziti ve solucanlarını öldürmek için  kullanırlar. Ayriyetten ishale karşıda koruyucudur. Meyvesi ise akciğer şikayetlerine ve öksürüğe iyi gelmektedir.

Hepatit ve siroza yakalanan hastaların karaciğer fonksiyonlarını geliştirdiği gözlenmiştir. Hünnapın tazesi yaralar ve karın ağrısı için mükemmel kabul edilmektedir. Tifo hastalığına da iyi gelmektedir. Su çiçeği ve kızamık gibi çocuk hastalıklarında da kullanılır. Kabuğu ise iltihaplı gözleri yıkamak için kullanılmaktadır. Karaciğer ve böbrekler için çok iyi bir tonik olmakla beraber kanı temizleyici özelliği de bulunmaktadır. Çin' de ise hünnap eski çağlardan beri alternatif tıpta kullanılmaktadır. Sonradan bu meyvenin namı Asya ülkelerine de ulaşmıştır. Çok büyük bir enerji kaynağıdır. Vücuttaki serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini de önlemektedir. Yorgunluğu giderici özelliği de vardır.


Hünnap
 

Hünnapın sağlığa faydaları:

- Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

- Kilo vermeyi kolaylaştırır.

- Kanser hastalıklarını engelleyebilir.

- Sinir sistemine iyi gelir.

- Antioksidan deposudur.

- Cilt sağlığı için faydalıdır.

- Sindirim sistemi için etkilidir.

- Diş sağlığına etkilidir.

- Vücuda enerji verir.

- Kalp sağlığına etkilidir.

Uyarılar: Hamilelik ve emzirme döneminde fazla tüketilmemelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar