Hurma ve faydaları

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurmanın kanser tedavisine, sindirim sistemine, göz sağlığına ve cilt güzelliğine çok faydası vardır. Sadece ramazan ayında değil günlük tüketmemiz de çok yarar vardır. Hurma ağacı insanlık tarihi kadar eski bir ağaçtır. Hurma ağacına hayat ağacı diyebiliriz.

HURMANIN EN ÇOK BİLİNEN ÇEŞİTLERİ:

Medine amber ula
Medine amber
Medine mabroom
Medine safawi
Medine berni


HURMANIN FAYDALARI:

Hafızaya iyi geliyor:

Hurma da karoten vardır. Sürekli kullanımı hafıza kaybını önler.

Kansere karşı korur:

Hurma da yüksek oran da lif vardır. Lifli yiyecekler kolon, göğüs ve rahim kanserine yakalanmayı önlemektedir.

Antioksidan özelliği:

Kanser, damar tıkanıklığının yanın da yaşlanmayı da önlüyor.

Damar sertliğine ve kolesterole karşı faydalı:

Kan damarlarını yumuşatır. Damar sertliği ve kolesterolü önler.

Doğumu kolaylaştırır:

Rahim adalelerini kuvvetlendirici etkisi vardır. Doğumu kolaylaştırır.

Bebeğin büyümesin de etkisi:

Bebeğin büyümesini ve hasta olmamasını sağlar.

İktidarsızlığa iyi gelir:

Afrodizyak etkisi vardır. Sperm hareketliliğini ve sayısını arttırır.

Gözleri kuvvetlendirir:

Hurma da A vitamini vardır. Hurma yiyenler de göz zafiyetleri nadir görülür. Göz sinirlerini kuvvetlendirir.

Kemik erimesine karşı etkilidir:

İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum sayesinde kemik zayıflığına karşı etkilidir.

Karaciğeri güçlendirir:

Sarılık hastalığına iyi gelir. B1 ve B2 vitaminleri vardır.

Sinir sistemini dinlendirir:

B1 ve B2 vitaminleri sinir sistemine faydalıdır.

Sindirime iyi gelir:

Yüksek oranda lif olması sindirime iyi gelmesini sağlar.

Cilt bakımı:

Cilt lekelerini kapatır.

Gribe karşı korur:

Soğuktan kaynaklanan hastalıklara iyi gelir.

Hurma
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar