Mısır lezzetli ve sağlıklı bir besindir. Mısırı suda haşlayarak veya yağda patlatarak tüketebiliriz. Ancak sağlık açısından kullanılan yağ birden fazla kullanılmamalıdır. Patlamış mısırın tadı da verdiği keyifte mükemmeldir. Suda haşlanmış mısırın tadı da harikadır.
![]() |
Mısırın sağlığımıza yararları:
- Sindirim sistemi için sağlıklıdır.
- Enerjiyi arttırır.
- Anemiyi önler.
- Kilo vermeyi kolaylaştırır.
- LDL kolesterolü düşürür.
- Çok güçlü bağ dokusu sağlar.
- Diyabet ve hipertansiyonu da önler.
- Kanserden korur.
- Hamilelikte faydalıdır.
- Göz sağlığı için idealdir.
- Alzheimer hastalığını önler.
- Kalp sağlığında da etkili rol oynar.
- Cilt ve saç sağlığında da etkili çok yararlıdır.
![]() |
PATLAMIŞ MISIRIN FAYDALARI |
- Sindirim sistemine iyi gelir. Kabızlığı önler.
- Kolesterol seviyesini düzenler.
- Kan şekerini sağlıklı seviye de tutar.
- Kansere yakalanma riskini azaltır.
- Kilo vermeye yardımcı olur.
- Serbest radikallerin verdiği zararlara karşı etkilidir.
![]() |
Mısır püskülünün yararları:
- Mısır püskülü c g ve k vitaminlerini içermektedir.
- Çayı yapılıp içildiğin de idrar bozukluklarına ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.
- Kabızlığı giderir ve kilo verdirir.
- Cilt sorunlarına iyi gelir. Akne sivilce gibi
NOT: Her yiyecekte ve içecekte olduğu gibi mısırı da yeteri kadar tüketmeliyiz. Fazlası zararlı olabilir.
0 Yorumlar