Maşa İle Koca Ayı: Tanışma Hikayesi

Maşa İle Koca Ayı: Tanışma Hikayesi

Maşa İle Koca Ayı: Tanışma Hikayesi

Küçük Maşa evcil hayvanları ile oyun oynamayı çok sever. Fakat çok yaramaz olduğu için hayvanlar artık ondan korkmaktadır. O sabah Maşa sevinçle hayvanlarla oynamak için bahçeye çıkar. Maşa'nın geldiğini fark eden hayvanlar saklanırlar. Maşa her yerde onları arar. Oynayacak kimseyi bulamadığı için bir kelebeğin peşine takılıp ormana gider.

Bu sırada Koca Ayı huzurlu evinde kendisine çay hazırlayıp bahçede keyifle çayını içer. Sonra da oltasını alıp göle balık tutmaya gider.

Maşa ormanda gördüğü her hayvanın peşinden koşar. Onu gören hayvanlar can havliyle kaçmaya başlar. Hayvanlardan umudu kesen Maşa bir elma ağacı görür. Ağaca tırmanıp bütün elmaları dişler. Dalda son kalan elmaya uzanırken bir anda dengesini kaybedip aşağı düşer. Tepeden aşağı yuvarlanıp kendisini Koca Ayı'nın bahçesinde bulur. Yanlışlıkla kovanlara çarpıp arıları kızdırır. Arılardan kaçarken bahçeyi yerle bir eder. En sonunda kendisini eve zor atar. İlk defa gördüğü bu evi çok beğenir. Merakla evi gezerken her yeri dağıtır. Sonra da Koca Ayı'nın yatağında zıplamaya başlar.

Koca Ayı balıktan dönüp bahçesinin halini görünce çok şaşırır. Hemen içeriye girip etrafa bakar. Evin de dışarıdan farkı yoktur. Bu sırada yatakta zıplayan küçük kızı görür. Başta onu korkutmak ister. Var gücüyle kükrer ama Maşa korkmaz aksine bir daha yap der. Koca Ayı sinirlenip onu kapının önüne koyar. Maşa tekrar içeri girer. Bu kez Koca Ayı onu daha uzağa götürüp bırakır ama Maşa yine gelir. Her defasında daha uzağa götürür ama küçük kızdan bir türlü kurtulamaz. En sonunda bisiklete binip onu ormanın derinliklerine götürür. Küçük kızı orada bırakıp eve döner. Evini derleyip toplar. Gece olduğunda Koca Ayı Maşa'yı ormanda yalnız bıraktığı için pişman olup üzülür. Hemen ormana onu aramaya gider. Her yeri arar ama küçük kızı bulamaz. Üzüntüyle evine döndüğünde Maşa'yı evinde görüp çok mutlu olur. Birlikte biraz oynarlar. Maşa geç oldu eve gitmeliyim deyince onu Koca Ayı evine bırakır. Tekrar evine döndüğünde Maşa'dan öğrendiği gibi yatakta zıplamaya başlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar