Kavunun Yararları ve Özellikleri nelerdir?

Kavun

Kavun ülkemizde çok sevilen bir yaz meyvesidir. A, B, C, E, K vitaminleri bulunmaktadır. B1, B3, B5, B6 vitamin kompleksleride vardır. Ayrıca potasyum, magnezyum,  sodyum, bakır, demir ve beta karotenleri içermektedir.

Kavun çeşitlerini tanıyalım. Ülkemizde yetişen kavun çeşitleri:

* Kızılırmak kavunu
* Hasan bey kavunu
* Altınbaş kavunu
* Manisa Kırkağaç kavunu
* Van kavunu
* Topatan kavunu
* Adana kavunu
* Ankara kavunu


Kavun

Kavun nelere iyi gelir?

* Kabızlığa iyi gelmektedir.
* Böbrekleri temizlemektedir.
* Cildi tazeler.
* Ateş düşürücüdür.
* Terlemeyi önler.
* Romatizmaya iyi gelir.
* Basuru önler.
* Cildi nemlendirir.
* Damar tıkanıklığına iyi gelir.
* Kansızlığı önler.
* Zinde kalmamızı sağlar.
* Karaciğer hastalıklarını önler.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Kanseri önleyebilir.
* Stresle mücadele etmeye yardımcı olur.
* Akciğer sağlığımızı korur.
* Göz sağlığı için önemlidir.
* Kilo vermeye yardım eder.
* Bağırsaklar için faydalıdır.
* Egzama sorunlarının giderilmesinde yardımcıdır.
* Saçların dökülmesini durdurur.
* Saçların gür çıkmasını sağlamaktadır.
* Sinir sistemini korur.
* Kaslarımızı rahatlatır.
* Yanık tedavisinde kullanılabilir. Yaraların üstüne konursa acıyı hafifletir.
* Meniyi arttırır.
* Kumları döker.
* Et pişirirken bir kaç parça kavun kabuğu atılırsa et çabuk pişer.
* Çekirdekleri yenirse iç yaralara iyi gelir.

Kimler için tüketilmesi sakıncalıdır?

* Şeker sorunu olan kişiler dikkat etmelidir.
* Yüksek tansiyonu olan kişiler.

Kavun

Yorum Gönder

0 Yorumlar